Servicii medicale si psihologice

 

Barbati maturi versus barbati imaturi

Un barbat imatur crede cu disperare ca fericirea unei femei depinde exclusiv de el. Un barbat matur intelege ca va gasi fericirea pe care o cauta cu disperare numai dupa va reusi mai intai sa o faca pe ea fericita.

Un barbat imatur ofteaza si suspina pentru toate femeile pe care le-a iubit pana acum. Merge mai departe si… ofteaza si suspina si pentru cele pe care le va iubi de acum incolo. Un barbat matur plange si suspina doar pentru cea pe care a iubit-o cu adevarat. Merge mai departe si… nu va mai plange cu adevarat decat daca va iubi de acum incolo.

Un barbat imatur nu intelege mai nimic din insiruirile de cuvinte pe care le rosteste femeia care il iubeste. Un barbat matur totul din tacerile prelungite ale femeii care il iubeste. Un barbat imatur viseaza la o femeie matura insa nu o apreciaza ca atare atunci cand o intalneste. Un barbat matur viseaza la o femeie imatura, insa se considera cel mai norocos dintre pamanteni cand viata ii scoate in cale o femeie matura.

Un barbat imatur nu stie cum sa deschida bine ochii si sa faca distinctie intre femeile din jurul sau. Pentru un barbat imatur, toate femeile sunt o apa si-un pamant. Un barbat matur vede femeia din jurul sau fara sa o analizeze, o cunoaste fara sa o descopere, o intelege fara sa se straduiasca. Pentru un barbat matur, femeia poate fi si apa si pamant.

Un barbat imatur crede ca mai mult de atat nu mai poate oferi in iubire. Un barbat matur stie ca daca va iubi cu adevarat va oferi mai mult decat credea ca o va face vreodata.Un barbat imatur isi doreste sa fie liber doar pe cont propriu. Un barbat matur este liber pe cont propriu, insa isi doreste si libertatea in doi, deoarece iubirea este singura care ofera adevarata libertate. Un barbat matur stie ca Iubirea este un joc pentru cei puternici! si ca Iubirea este un dar, un barbat imatur fuge cand iubirea devine un joc prea greu si-si spune ca Iubirea este o poveste, dar viata inseamna respectarea conventiilor sociale.

Un barbat imatur cauta motive ca sa iubeasca profund si le gaseste in lucrurile cele mai superficiale. Un barbat matur este in stare sa vada ca dincolo de lucrurile profunde se poate ascunde o iubire superficiala. Un barbat imatur isi imagineaza implinirea a fi lipsita de eforturi, usor de obtinut si o cauta in lucrurile cele mai scumpe. Un barbat matur stie ca implinirea provenita din lucruri costisitoare este plina de eforturi si de satisfactii, insa mai stie cat poate fi de goala fara cineva pe care sa-l iubeasca si de care sa fie iubit, alaturi.

Barbatul imatur va incerca sa faca din iubita sa egala mamei. Barbatul matur stie ca mama este mama si iubita este iubita. Mama era cea care stia totul inainte ca el sa nu stie nimic, iar iubita este cea care stie totul cand el nu mai stie nimic.